Edith van Dijk in Fit met Voeding

In het tijdschrift Fit met Voeding nr. 5 staat een uitgebreid artikel over Edith van Dijk en voeding van olympisch niveau.
Hieronder een paar belangrijke onderwerpen die in het artikel aan bod komen.

‘Zo vóór de Olympische Spelen is het gewoon een mix van Hollands en Italiaans op zijn gezondst plus een beetje extra.’
Aan het woord is Edith van Dijk, die dat ‘beetje extra’ echt wel nodig heeft met de vele trainingsuren die ze vrijwel elke dag maakt. Maar na de Spelen, wanneer het gewone leven weer aanvangt, blijft het de Hollands-Italiaanse mix. Dat is ook wat Edith elke Nederlander van harte aanbeveelt.

Je merkt dat Edith van Dijk veel van voeding afweet. Dat ze er over heeft nagedacht en haar kennis ook dagelijks in de praktijk brengt. Bij haar keuze staan lekker en gezond op gelijke  hoogte. De twee begrippen gaan bij haar hand in hand. Tenminste  thuis, wanneer zij het allemaal zelf kan bepalen. Op reis – en ze is nog al eens onderweg – is het niet altijd even gemakkelijk om volgens haar eigen inzichten te eten. Als het even kan, gaat gewoon het lunchpakketje mee het vliegtuig in. Want ze wil fit aankomen.
Fit is overigens een centraal thema in Ediths leven. En als topsportvrouw is ze natuurlijk als geen ander in staat hierover te oordelen en anderen hierover adviezen te geven.

Voedingssupplementen
Edith van Dijk beschouwt voedingssupplementen als een regulier onderdeel van haar voedingspatroon.
Uiteraard is haar keuze nu anders dan die van  straks als ze haar sportcarrière achter de rug heeft. Maar de basis is dezelfde: tweemaal daags twee tabletten vitamine C van 1000 mg en een multipreparaat. En als ze het niet vergeet een visoliecapsule, maar, zegt ze er verontschuldigend bij, eet ze veel vis.
Vitamine C noemt ze als eerste. Niet voor niets, want dat is –zeker in deze inspanningsvolle voorbereidingstijd – voor haar de belangrijkste vitamine. ‘Ik heb nu  toch extra stress en een verkoudheid is zo opgelopen. Zodra mijn lichaam wat ongemakkelijk aanvoelt of als ik onderweg ben, dan ga ik heel gauw naar acht of tien gram. Ik merk dat ik die stress dan gemakkelijker aankan’. 

Nu voor haar sportprestatie gebruikt Edith extra eiwitpoeder. Dat mengt ze met wat yoghurt en dat is dan best lekker. Bovendien slikt ze in de periodes van verhoogde inspanning, dus zeker op de dagen van de wedstrijden, het energietrio coënzym Q10, L-carnitine en ribose. Dit om de energieproductie in haar lichaamscellen te optimaliseren.
De basis, goede voeding, de multi  en de vitamine C, zijn het belangrijkst, maar met het energietrio hoopt ze de concurrentie net even sneller af te zijn. Want ondanks dat haar afstand op de Olympische Spelen de 10 kilometer is, is de kans groot dat het een close finish zal zijn, waarin op de laatste meters nog een sprintje getrokken moet worden om uiteindelijk een medaille mee naar huis te nemen.
Ook als ze zich extra vermoeid voelt, neemt ze L-carnitine, coënzym Q10 en ribose. Ze merkt gewoon dat ze dan sneller herstelt en de volgende training gemakkelijker aankan. Als ze een tijdje geen suppletie gebruikt, dan voelt ze zich gewoon minder fit. Ze is er erg tevreden mee. Fit, lichamelijk en mentaal, is het gevleugelde woord in Ediths relaas. Daar gaat ze voor, nu in haar sport en straks in haar dagelijkse leven. 

Klik hier voor meer informatie over het tijdschrift Fit met Voeding.  

 

 
Reacties op dit bericht

yUJrPNcOnA op 24-07-2011 om 07:54:
You really found a way to make this whole prosces easier.
bOMNPfTTAqjarW op 24-07-2011 om 17:35:
npoNDb <a href="http://pmvniielnhoc.com/">pmvniielnhoc</a>
PCeUxNtWHhnp op 26-07-2011 om 17:27:
pRa0yh <a href="http://umoaegltfdfr.com/">umoaegltfdfr</a>
tyeGPrTkxaDanSXUIr op 05-01-2013 om 20:41:
I remember how she would clap her hands, her long frngeis,when she told a story. Love it! I remember how she was so impressed with Uncle Bob because he walked all the way from Ridgely to her home to court her-after a long day at work? I miss her too. She was a special lady. I see her every day in that photo of her and Dad at my wedding that is on my wall.
EDnocD2wv op 26-12-2014 om 14:29:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipnsciig elit. Cras sit amet ornare massa. Etiam ac lorem justo. Curabitur ac augue sapien, vel sagittis nisl. Duis pretium condimentum hendrerit. Suspendisse ac tellus dui, venenatis laoreet ligula. Integer sapien est, venenatis vel bibendum quis, consectetur id odio. Curabitur mauris libero, rutrum non pharetra aliquam, suscipit id sapien.
p2P7CW7xkxb op 27-12-2014 om 14:07:
Have to admit, I'm not a huge fan of Bob & Edith's. But that might just be because of one<a href="http://gsdpfywug.com"> terlibre</a> experience. I ordered a waffle off the specials menu, but the menu neglected to mention that they had walnuts in them. Since I'm allergic to walnuts I had to send the dish back and order something else. My replacement dish didn't come until after the waiter brought the check. No exaggeration!
tA4nbcZMpcF op 10-01-2015 om 06:53:
The genius store <a href="http://pyowwzmwe.com">caledl,</a> they're running out of you.

Uw naam:
Uw reactie:
CAPTCHA Image
Typ hieronder de bovenstaande tekst over: